Join in, think along and participateGelderland International
Join in, think along and participate

Poolse stagiaire Angelika Brzezawska stelt zich voor

Jurjen van Dijk October 16, 2019 252 keer bekeken 0 comments

Mijn naam is Angelika Brzezawska en ik loop de komende twee maanden stage op het Provinciehuis in Arnhem. Ik heb net mijn masterstudie Neerlandistiek in Polen afgerond en als afgestudeerde ben ik naar Arnhem gekomen om mijn Nederlands nog verder te verbeteren.

Om wat over mijzelf te vertellen: Ik hou van het lezen van boeken, meestal in het Nederlands. Zo lees ik graag de boeken van de Franstalige schrijver Guillaume Musso.

Ook maak ik graag kennis met andere culturen. Zo heb ik mij in het laatste semester van mijn studie ingeschreven voor de studentenorganisatie AIESEC. Dankzij deze organisatie kon ik heel veel andere studenten van verschillende afkomst leren kennen. Met sommigen heb ik nog steeds contact. Iedereen is anders maar wij zijn als één grote familie.

Als ik de mogelijkheid heb, bezoek ik graag andere landen. Ik vind het interessant dat elk land zijn typische kenmerken heeft. Ik houd van stroopwafels en bitterballen. De kaas in Nederland is ook helemaal anders dan in Polen. Sterker van smaak en heel lekker.

Verder is het voor mij opvallend dat iedereen bij de Provincie toegankelijk is. Mensen zijn eerlijk tegenover elkaar, heel vrolijk en ook open tegenover andere mensen.

Ik ben blij dat ik naar het Provincie ben gekomen. Voor mij is het een goede gelegenheid om het zakelijk leven in Nederland te verkennen. Ik heb nog nooit zulke ervaring opgedaan en dat vind ik heel leuk. Ik kan nu nog meer te weten komen over Nederland op het gebied van bijvoorbeeld cultuur of politiek.

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings